Kom in actie


ACTIE

Steeds weer wordt Stichting Gichon verrast door (groepen) mensen die in actie komen en geld inzamelen.

Wilt u ook een spaaractie organiseren voor Gichon? Laat u hier inspireren!

– Doe met uw school aan de actie Kadoos

– Verkoop Gichon-stroopwafels aan uw familie, buren of collega’s

– Voor met uw kerk actie voor de stichting Gichon

Op de pagina ‘projecten‘ vind u nog meer voorbeelden van acties en projecten die zijn uitgevoerd.

 

 

Nieuws Kom in actie


Hou je van stroopwafels én wil je op een leuke manier een bijdrage doen voor de kinderen in Wit Rusland? Dan hebben we een geweldige leuke uitdaging voor je! Wij zoeken nog vrijwilligers om ons stroopwafel team te versterken.

Samen met andere vrijwilligers ga je stroopwafels bakken op verschillende markten/fairs en andere gelegenheden. Samen geld ophalen voor het goede doel en tegelijkertijd mensen vertellen hierover. Lijkt je dit wat? Neem dan contact met ons op!

Anbergen01

Op zaterdag 14 maart heeft Canta Felice de kruisweg op een muzikale wijze vertolkt. De “concertbeleving” vond plaats in de Ontmoetingskerk Vriezenveen om 20:00 uur. De opbrengst van de concertbeleving wordt geschonken aan de stichting Gichon.

Het concept van Canta Felice m.m.v. Marinus van den Berg en het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen vertolkte de kruisweg op een indrukwekkende muzikale wijze. Na Delden, Tubbergen en Brugge vond de concertbeleving dit keer plaats in de Ontmoetingskerk van Vriezenveen.

Stichting Gichon presenteert de Saving Grace Band. De Wit-Russische band zal in de maand december een aantal concerten in Nederland verzorgen. Deze band verzorgt nummers in het Russisch, Engels en het Hebreeuws.

De SG band is ontstaan uit het kinderkoor, Dynastia,  waarmee Gichon in 2003 en 2006 op tournee is geweest in Nederland. Zij hebben inmiddels al opgetreden in Wit Rusland, Oekraïne, Moskou, songfestival en andere grote evenementen in meerdere voormalige Russische lidstaten. Het repertoire van de SG ( Saving Grace ) band bestaat uit eigen nummers, gospel en moderne popmuziek. De nummers welke niet in het Engels worden gezonden, zullen op een scherm in het vertaald weergegeven worden.

U kunt de SG-band vinden op de volgende data en locaties:

  • Kerstmarkt Holten 13 december
  • De Knipe, 14 december s`avonds
  • Reggesteyn college 19 december s`middags en s`avonds
  • Gereformeerde kerk Wierden 21 december ochtenddienst
  • Ontmoetingskerk Rijssen 21 december avonddienst
  • Gereformeerde kerk De Kandelaar, Holten, 25 december ochtenddienst.

Zondag 10 augustus heeft Paul de Jongh binnen 24 uur een wandeltocht van 100 km gelopen in het Belgische Bornem. Paul liep deze ‘Dodentocht’ specifiek voor de aanschaf van zonnepanelen voor het ‘House of Peace’. Zijn actie heeft een mooi geld bedrag voor het huis in Wit-Rusland opgeleverd.

Ondanks de zware omstandigheden heeft Paul de Jongh de tocht van 100 km kunnen uitlopen. Daarmee heeft hij 1500 euro sponsorgeld binnengehaald voor de kinderen in Wit-Rusland. In het onderstaande artikel uit de Dedemsvaarste Courant leest u meer over zijn wandelavontuur.

Paul_de_Jongh02

Op 8 augustus gaat Paul de Jongh de Dodentocht (www.dodentocht.be) lopen. Aan zijn deelname aan de dodentocht wordt een goed doel gekoppeld: namelijk Stichting Gichon. Sponsoring is welkom!

De Dodentocht is een wandelevenement waarbij Pauk 100 km binnen 24 uur gaat wandelen. Een flinke tocht waarvoor hij sinds augustus 2013 voor aan het trainen is. Stichting Gichon is als goed doel door Paul aan deze tocht verbonden zodat alle energie en tijd die hij er in gestoken heeft ook wat oplevert voor anderen.

Paul: Ik ben nu zelf 2 keer in Kobrin geweest en ben door het initiatief geraakt. Het nieuwste project dat gestart wordt is het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van het huis. De opgewekte energie is meer dan nodig is voor het huis zelf. De opbrengsten van de verkoop van de meer opgewekte energie wordt gebruikt voor de exploitatie van alle diensten in het huis. Hierdoor wordt men minder afhankelijk van giften en versterkt het de eigen kracht van de mensen in Wit-Rusland. Eigen regie en initiatief dragen sterk bij aan hoe mensen zichzelf voelen, het stimuleren van eigen kracht is daarbij essentieel. Juist dit stimulerende effect versterkt mijn wil om geld in te zamelen voor dit project.

Paul wil door het verbruik van zijn energie weer nieuwe, gezonde energie (zonne-energie in plaats van kernenergie) opwekken voor de kinderen van Wit-Rusland. Om Paul voor zijn tocht te sponsoren kun je geld overmaken op de (Regiobank)rekening NL30RBRB0969300026 van stichting Gichon onder vermelding van “wandelen voor Gichon en zon”.

Op vrijdag 20 juni heeft de jaarlijkse informatie- en vrijwilligersavond van Stichting Gichon plaatsgevonden. In een gezellige omgeving is teruggeblikt op de ontwikkelingen van de laatste 1,5 jaar en is stilgestaan bij de ontwikkelingen voor het komende jaar.

Nadat de koffie en thee geschonken is, opent Erik Jager (voorzitter van Stichting Gichon) de avond. Met de informatieavond willen we iedereen, van geinteresseerden tot actieve vrijwilligers, informeren over het werk van Stichting Gichon. Een speciaal welkom gaat uit naar de gasten uit Friesland en Groningen.

Na een pauze komen de vertegenwoordigers van de commissies Transport en Hal, Stroopwafelkraam en Kadoos aan het woord. Het geeft een mooie inkijk in de activiteiten binnen de commissies en het werk van Gichon in totaal. Als alle vragen gesteld zijn en alle opmerkingen gemaakt zijn wordt de avond afgesloten met een hapje, drankje en presentje. In mei 2015 hopen we weer een nieuwe avond te organiseren.

 

Zaterdag 10 mei heeft de jaarlijkse fietstocht van de Hervormde Kerk in Elsen plaatsgevonden. Deze tocht stond in het teken van Stichting Gichon. Het was één van de activiteiten waarmee de kerk het werk van Stichting Gichon financeel ondersteunt Naast de fietstocht heeft de Hervormde Kerk ook het jeugdkamp georganiseerd waarmee geld voor Stichting Gichon is opgehaald. Als stichting zijn we heel blij met het initiatief en de energie die door velen mensen in de activiteiten is gestoken. Het heeft bovendien het mooie bedrag van 675 euro opgeleverd, dat zal worden ingezet voor onze activiteiten in Wit-Rusland.


valentijnsactie posterWilt u op 14 febrauri de liefde van uw leven verrassen? Kom dan naar het Noordik in Almelo. Daar worden stroopwafels gebakken door Stichting Gichon. Lekker en voor een goed doel.

(meer…)


9Gichon Bleek_nov2011Op voorspraak van de jongeren van De Bleek gemeente uit Almelo heeft de kerkelijke gemeente zich een jaar lang ingespannen om geld in te zamelen voor stichting Gichon. De jongeren konden na de dienst een mooie cheque overhandigen.

(meer…)


Duivenvereniging 01Zaterdagmiddag 3 december heeft de Postduivenvereniging Ons Genoegen een cheque overhandigd aan de stichting Gichon. De vereniging heeft met een duivenbonnenactie een indrukwekkend geldbedrag ingezameld. Marga Bult, heeft samen met Erik Jager de cheque in ontvangst genomen.

(meer…)


pknlogoZondag 23 oktober jl. is in de kerkdienst van de OpenHof in Rijssen het project voor de stichting Gichon afgesloten. In 18 maanden heeft de kerk veel acties gehouden om uiteindelijk een bedrag van 14898,80 euro in te verzamelen. In deze speciale dienst mocht stichting Gichon de cheque met het mooie resultaat in ontvangst nemen. (meer…)


wak

Van 14 t/m 21 mei organiseert St. Twenterand Cultuur de Week van de AmateurKunst, de WAK. Deze week vindt in heel Nederland plaats met het doel amateurkunstenaars uit alle kunstdisciplines te laten zien wat zij in huis hebben. In deze week wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd aan het werk van de Stichting Gichon.

(meer…)


noordikgift

Maatschappelijke stage, betekent dat jongeren leren maatschappelijk betrokken te zijn. Leerlingen van het 2e leerjaar van het Noordik hebben hier laten zien dat dit zeker voor hen geld. Na een voorbereiding hebben ze op 18 maart door middel van zelf bedachte acties geld ingezameld voor Stichting Gichon. Op 19 april mocht het bestuur deze cheque ontvangen. (meer…)


dos37 gift

In het verleden ontvingen sponsoren als dank voor hun steun vlak voor de kerstdagen een kerstgeschenk van DOS ’37. Nu voor het derde jaar heeft DOS ’37 besloten om in plaats daarvan een bedrag te schenken aan een goed doel.

(meer…)


pknlogoOpen hof in Rijssen heeft Gichon geadopteerd als zendingsproject voor dit jaar. Deze actieve gemeente organiseert allerlei acties op geld in te zamelen voor dit project. Dit geld komt ter goede voor de verbouwing van het House of Peace. Er zijn o.a. al rommelmarkten en braderieën. Georganiseerd.  Als ludieke actie hebben ze voor dinsdag 22 januari een avond sterren en planeten kijken georganiseerd.

(meer…)


kerstwandelingAB sportadventures organiseert traditioneel op 2e kerstdag een kerstwandeling voor het hele gezin. Een mooie en sfeervol wandeling welke dit jaar gaat door de Hellendoornse berg. Een prachtig natuurgebied als onderdeel van de Sallandse heuvelrug.  (meer…)


pknlogo

De Protestantse Gemeente ´Open Hof´ te Rijssen organiseert al bijna een jaar allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor de Stichting Gichon. Op 9 december staat weer een nieuwe actie gepland: de kerstfair. (meer…)


IMG_5894Uit handen van voorzitter Freddy Nijhof van voetbalclub SVZW heeft voorzitter Erik Jager vrijdag 14 mei een cheque gekregen van 2500 euro. Dit op een feest ter ere van het kampioenschap van het eerste elftal. SVZW gaf aan naast een ambitieuze voetbalvereniging ook een maatschappelijke verantwoorde vereniging te willen zijn.

(meer…)


saxionIn september is een groep van 16 medewerkers van de Academie Bestuur en Recht afgereist naar Zuid-Frankrijk voor het fietsend beklimmen van de Mont Ventoux. Collega’s en familie konden deze sportievelingen sponseren ten behoeve van een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting Gichon.

(meer…)


sonsorgroepOp donderdag 10 september reizen 16 medewerkers van de Academie Bestuur en Recht van Saxion Hogescholen af naar het zuiden van Frankrijk, om daar de Mont Ventoux per fiets te beklimmen. Onder de deelnemers is Dirk Jan de Boer, één van de bestuursleden van de stichting Gichon. Het doel van deze beklimming op de fiets om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Gichon.

(meer…)


HengeloBronWat is er mooier dan dat kinderen in Nederland iets doen voor andere kinderen in Wit Rusland! Op basisschool de Bron in Hengelo heeft de school gekozen voor een project waarin kinderen wekelijks geld meenamen voor de weeskinderen in Belarus. Van dit geld, 1000 euro, heeft de school nieuwe schoolspullen kunnen kopen. Deze werden overhandigd aan Dennis Schutten van Stichting Gichon.

(meer…)