Stroopwafels


STROOPWAFEL

De Gichon Stroopwafelkraam is inmiddels bekend in het straatbeeld van Almelo, Rijssen, Wierden en Nijverdal. Op deze pagina kunt u informatie vinden over de kraam.

 

Doelstelling
Het doel van de Gichonkraam is het promoten van de Stichting Gichon en om geld te genereren voor de exploitatie en verbouwing van het House of Peace.

 

Organisatie
De Gichonkraam wordt bemand door vele vrijwilligers. Er is een vaste groep welke een heuse stroopwafelcursus heeft gevolgd. Daarnaast zijn de vrijwilligers op de hoogte van het reilen en zijlen binnen de stichting.

Nieuws Stroopwafels


Hou je van stroopwafels én wil je op een leuke manier een bijdrage doen voor de kinderen in Wit Rusland? Dan hebben we een geweldige leuke uitdaging voor je! Wij zoeken nog vrijwilligers om ons stroopwafel team te versterken.

Samen met andere vrijwilligers ga je stroopwafels bakken op verschillende markten/fairs en andere gelegenheden. Samen geld ophalen voor het goede doel en tegelijkertijd mensen vertellen hierover. Lijkt je dit wat? Neem dan contact met ons op!

Anbergen01

Op Koningsdag 2015 stond de Gichon-stroopwafelkraam in Rijssen. We geven u graag een verslag van deze mooie dag. We waren om 10:00 aanwezig voor het opbouwen van de stroopwafelkraam. Met twee bakijzers, veel bollen en veel kruimels was het vanaf de start een gekkenhuis: een ware STROOPWAFELOORLOG! Iedereen was in voor een Gichontisch lekkere stroopwafel.

Om half een waren alle kruimels op.  Om drie uur  waren ook alle stroopwafelbollen op. Plan B werd ingezet.  De pakjes stroopwafels die we verkochten werden door ons open gemaakt en iets verwarmd op de ijzers. Liep ook als een trein. OM VIER UUR ALLES OP !!!!!!!!!   echt alles op. Geen super wafels, geen kruimels en geen pakjes meer.  Er zat niets anders op dan te stoppen met de verkoop dit tot grote teleurstelling van onze klanten.  Maar …………. we komen volgend jaar terug.

In totaal hebben we voor 1000 euro aan stroopwafels mogen verkopen. Een geweldige opbrengst voor het werk in Wit-Rusland. Stroopwafelbakkers bedankt voor  jullie inzet.

foto 5 foto 3 foto 2 foto 1

Stichting Gichon heeft bij de opendagen van Anbergen Motoren de bezoekers kunnen verwelkomen met een warme stroopwafel. Dankzij Anbergen en ASR gingen we met mooie giften huiswaarts, waarmee we verder bouwen aan de toekomst voor de kinderen van Tsjernobyl.

Anbergen motoren (www.anbergenmotoren.nl) heeft de afgelopen week openhuis gehad in het nieuwe bedrijfspand in Slagharen. Het bedrijf heeft stichting Gichon aangeboden om de stroopwafelkraam gedurende de opendagen in het nieuwe pand te plaatsen. Alle bezoekers zijn voorzien van een Gichontische stroopwafel.

Op verzoek van Anbergen motoren heeft ook ASR-verzekering hun openingscadeau aan Stichting Gichon geschonken: een geweldige cheque van 750 euro! Met de nog binnengekomen vrije giften waren het voor de stichting mooie dagen. Zo kunnen we weer verder bouwen aan de toekomst van de kinderen uit Wit-Rusland.

Wanneer u uw bedrijfsopening wilt opluisteren met de Gichon-stroopwafelkraam kunt u contact opnemen via het mailadres: info@gichon.nl.

 


foto stroopwafels_bakken_1_640x360

Woensdag 8 januari heeft stichting Gichon tijdens het happy hour van woon- en zorgcentrum Friso in de Schelfhorst stroopwafels gebakken voor het goede doel. De bewoners en medewerkers van het centrum konden kennismaken met de heerlijke zelfgebakken stroopwafels.

(meer…)


GichonkraamBij de feestelijke start van de koetsreis van Wit-Rusland naar Parijs mag een lekkere stroopwafel natuurlijk niet missen. Begeleid door 4 grenadiers nemen Napoleon en zijn hofdames plaats naast de Gichonkraam.

(meer…)


MAS-teamVandaag was het Gichon MAS-team actief met de stroopwafelkraam aanwezig in het centrum van Bornebroek. Naast een gezellige dag was de opbrengst voor de stichting Gichon geweldig.

(meer…)


OpeningRicksflowers05.11.20113De Gichon stroopwafelkraam was vandaag aanwezig in het centrum van Goor. De stichting is in kader van de opening van Rick’s Flowers gevraagd stroopwafels te bakken. De opbrengst was grandioos.

(meer…)


kraamnijverdalOp zaterdag 8 oktober wordt in het Kulturhus de Klaampe in Westerhaar een kinderkleding & speelgoedbeurs georganiseerd. De Stichting Gichon is aanwezig met de stroopwafelkraam, waarvan de opbrengst bedoeld is voor de kinderen in Wit-Rusland.

(meer…)


stroopwafel

De Gichon Stroopwafelkraam is inmiddels bekend in het straatbeeld van Almelo, Rijssen, Wierden en Nijverdal. Het doel van de Gichonkraam is het promoten van de Stichting Gichon en om geld te genereren voor de exploitatie en verbouwing van het House of Peace. Heeft u altijd al eens stroopwafels willen bakken? (meer…)


foto1_frameOp zaterdag 1 januari staat tijdens de nieuwjaarsduik op het Lageveld in Wierden ook onze kraam. Natuurlijk worden hier heerlijke stroopwafels gebakken.De organisatie van de nieuwjaarsduik draagt de stichting een warm hart toe en werkte graag mee aan deze samenwerking. 

(meer…)


kerstmarkt 2010Dit jaar is staat de Gichonkraam ook weer op diverse kerstmarkten in de regio. Afgelopen zaterdag was de aftrap op de Holtense kerstmarkt. Vervolgens deze week in Enter en Rijssen.

(meer…)


kraamnijverdalGichon heeft sinds kort een nieuwe serieuze activiteit erbij. Gichon is actief op markten en braderien. Gichon is door een spontane sponsor in het bezit gekomen van een professionele marktkraam. Deze wordt de laatste tijd en ook de aankomende periode ingezet op diverse markten feesten en evenementen. In de kraam worden stroopwafels verkocht en de typische wit russische matrouska’s/ De stroopwafel is hier al een lekkernij, maar in het buitenland is het echt speciaal.

(meer…)