Team Kadoos


De commissie Actie KaDoos bestaat uit de volgende leden:

Leonie Keppelink(geboren 21-04-1980) uit Geesteren is de voorzitter en al sinds de eerste Actie KaDoos (2007) actief binnen de commissie:”In 2006 heb ik deelgenomen aan de ervaringsreis van Stichting Gichon. Indrukwekkend! Tijdens de ervaringsreis is ook een bezoek gebracht aan het weeshuis te Kobrin. Een geweldige ervaring om de glimoogjes van de weeskinderen te zien bij het uitdelen van snoep. Ook worden er met het humanitaire transport wel eens goederen naar het weeshuis gebracht. De weeskinderen krijgen echter nooit een cadeautje voor zichzelf. Het is voor kinderen in Nederland ondenkbaar: een verjaardag zonder kadootjes, een sinterklaasfeest zonder pakjes. Daar kunnen deze kinderen alleen maar over dromen………..

In mei 2007 ben ik opnieuw mee geweest naar Belarus. Toen is ook de Videoclip Weeshuis Kobrin opgenomen (zie “video”). Tijdens dit bezoek zijn in overleg met Erik en George de mogelijkheden besproken voor een actie waarbij we de weeskinderen persoonlijk kunnen verwennen met cadeautjes en we tevens een humanitair transport kunnen vergoeden. Bij terugkomst in Nederland zijn we meteen aan de slag gegaan met het opzetten van de Actie KaDoos.

In december 2007 zijn de eerste doosjes uitgedeeld, waarbij ook opnames voor TV Oost (Eigenheimers) zijn gemaakt (zie “video”). Aan de actie van 2008 is aandacht besteed in het programma “Nederland Helpt” in februari 2009 (zie “video”). De actie heeft sinds 2007 veel ontwikkelingen doorgemaakt (al doende leert men) en is het gegroeid tot wat nu is. We hopen dat we nog heel veel jaren heel veel weeskinderen blij kunnen maken.”

Eline Klein Haarhuis (geboren op 18-10-1987) uit Geesteren is sinds 2011 actief commissielid van Actie KaDoos:

“Nadat ik een paar jaar geleden via Leonie hoorde en zag wat Actie KaDoos doet voor de weeskinderen in Wit-Rusland en hoe enthousiast deze kinderen hierop reageren, heb ik me direct aangemeld als deelnemer. In 2010 heb ik geholpen in de loods om de laatste voorbereidingen te treffen voor het transport van de KaDoosjes naar Wit-Rusland. Het gaf mij een goed gevoel dat ik kon bijdragen aan de vreugde die de weeskinderen ervaren wanneer ze een KaDoosje krijgen. Toen mij gevraagd werd of ik het leuk zou vinden om plaats te nemen in de commissie, heb ik dan ook volmondig ‘Ja’ gezegd.”

Saskia van het Bolscher (geboren op 30-06-1974) uit Delden en doe al mee aan de actie KaDoos sinds 2007.

“Sinds mei 2014 zit ik ook in de commissie. Ik vind het geweldig om een terug koppeling te krijgen, zodat je ook weet dat de kindjes de doosjes hebben ontvangen. Het is geweldig om in de nieuwsbrief die koppies te zien hoe blij ze zijn met een KaDoosje uit Nederland. Ik vind het ook erg mooi om te zien hoeveel aandacht mensen aan die doosjes schenken om ze te versieren. Ieder jaar weer een feestje.”

Milou Kooiker (geboren op 13-11-1986) uit Tubbergen. Sinds 2015 lid van de commissie.

“In 2006 ben ik samen met mijn vader mee geweest op ervaringsreis naar Wit-Rusland. Ik was 19 jaar en bezig met mijn opleiding voor leerkracht basisonderwijs. Ik was natuurlijk vooral benieuwd hoe de kinderen in de weeshuizen leefden en onderwijs kregen. Eenmaal aangekomen in Wit-Rusland merkte ik al gauw dat deze kinderen echt wel een beetje extra liefde en warmte kunnen gebruiken. Ze leven dag in dag uit in hetzelfde ongezellig gebouw. Wat ik heel bijzonder vond was dat je deze kinderen al blij kon maken met een lolly of knuffelbeer. Deze eerste reis heeft me wel echt aan het denken gezet over hoe goed wij ‘kinderen’ het hebben in Nederland en dat je met zo’n klein geschenk een kind in Wit-Rusland al een beetje gelukkiger kan maken.

In 2015 ben in weer opnieuw met de stichting in contact gekomen, sindsdien ben ik lid van deze commissie en ben ik een distributiepunt begonnen. Het is leuk om mensen over deze actie te vertellen en ze te enthousiasmeren om ook een Kadoosje te vullen.
In 2016 ben ik weer mee geweest naar Wit-Rusland om daar de Kadoosjes aan de kinderen te overhandigen. Wat een fantastisch gevoel geeft je dat…. Het is toch geweldig dat je één keer per jaar een kind blij kan maken met een mooi versierde doos met daarin leuke en praktische cadeautjes”.

Nieuws Kadoos


KERSTTRANSPORT 2018

In de eerst plaats excuus voor deze late transportbrief. Lange tijd zag het ernaar uit, dat er geen kersttransport georganiseerd zou worden. Zoals U misschien wel weet, hebben we niet meer de beschikking over een opslagruimte. We mogen echter nog eenmaal gebruik maken van de loods in Vriezenveen waar we de laatste jaren ingezeten hebben. Het is allemaal daardoor kort dag geworden. Maar toch willen we jullie in de gelegenheid stellen om kerstpakketten te komen brengen. Begin december vertrekt het transport. De vrachtauto zal dit keer alleen maar gevuld zijn met Kadoosjes en kerstpakketten. Er kan geen meubilair, extra kleding of speelgoed ingebracht worden. Het streven is dat de pakketten door Pjotr en zijn vrienden voor oud en nieuw bezorgd gaan worden.

Aandachtspunt!! In het verleden moest op elke doos een adressticker vermeld zijn. Dit mag niet meer. Er hoeft niets op de doos. Alleen een codering die er door ons opgezet wordt. Wel willen we jullie vragen om op het volledig ingevulde transportbegeleidingsformulier met een klein stukje plakband aan de bijbehorende doos te bevestigen. Dat is voor ons gemakkelijk bij het coderen van de pakketten.  DOWNLOAD HIER HET FORMULIER. Dit formulier graag zo volledig mogelijk invullen en tegelijkertijd inleveren met uw pakket(ten).

Let u er ook op, dat het meest recente ( 06) telefoonnummer vermeld staat? Zo kan onze contactpersoon afspraken maken om het pakket af te leveren. Er moeten soms honderden kilometers gereden worden en dan is het erg vervelend wanneer mensen dan niet thuis zijn. Dit werkt zeer vertragend voor de aflevering. Daarnaast graag ook aandacht voor de juiste adressering. Het blijkt de laatste tijd, dat er verouderde adressen vermeld staan op de pakketten. Dit belemmert de aflevering dan vaak ook.

Inleverdatum De inleverdatum voor de pakketten is zaterdag 24 november in de hal aan de Wierdenseweg 64 in Vriezenveen van 10 tot 12 uur. Andere aanlevertijden kunt u aanvragen via info@gichon.com.

Afspraken De pakketten moeten, voor zover dit mogelijk is, in dichtgeplakte dozen aangeleverd worden. Voor goederen die speciaal bij de gezinnen in Wit Rusland moeten worden afgeleverd geldt: €3,00 per kilo. € 1,00 is voor het transport naar Wit-Rusland, € 1,00 is voor het transport in Wit-Rusland en € 1,00 is voor het nazorgproject in Kobrin. U kunt dit keer ook met contant geld betalen.

Tenslotte willen we nog het volgende nadrukkelijk onder uw aandacht brengen: Wilt u er voor zorgen dat er geen aan bederf onderhevige producten en medicijnen of alcohol opgestuurd worden. Dit kan grote problemen veroorzaken bij de controles door de douane. En vooral: stuur onder geen beding geld mee!!

Wij als commissie zijn druk bezig geweest met het werven van nieuwe leden. De teller staat dit jaar op 401 deelnemers, dat is nog niet zoveel als de 620 deelnemers van vorig jaar. Wij als commissie streven ernaar om ook dit jaar weer zoveel mogelijk kinderen blij te kunnen maken met een KaDoosje en hebben daarbij uw hulp hard nodig.

Voor meer informatie lees Nieuwsbrief 3 hieronder.

Nieuwsbrief 3. Voortgang Actie KaDoos 2016

In de afgelopen nieuwsbrieven heeft u kunnen lezen hoe blij de weeskinderen in Kobrin, Divin en Telehani waren met jullie KaDoosjes! We hopen dat u ook dit jaar de kinderen weer wilt verrassen. Ook dit najaar zal er een actie gehouden worden. Het transport staat gepland voor november, zodat de KaDoosjes op tijd kunnen zijn voor de feestdagen.

Nieuwsbrief: Aanmelden Actie KaDoos 2016

In de laatste nieuwsbrief heeft u kunnen zien hoe het uitdelen van de KaDoosjes is verlopen. We willen u laten weten dat wij als commissie alweer volop bezig zijn om Actie KaDoos ook in 2016 tot een groot succes te maken.

Open de link hieronder om nieuwsbrief 1 te lezen.

Nieuwsbrief 1. Aftrap Actie KaDoos 2016

In dit schitterende filmpje is te zien hoe de KaDoosjes zijn uitgedeeld! Het was weer een geweldige ervaring om de kinderen zo blij te kunnen maken!

Op vrijdag 26 februari zijn wij als commissie met een busje afgereisd naar Wit-Rusland om de KaDoosjes eigenhandig uit te delen. Na een lange reis van 1300 kilometer en urenlang wachten aan de grens, kwamen we uiteindelijk in Kobrin aan. Het grootste gedeelte van de week verbleven we thuis bij onze contactpersoon. Erg gastvrij!

Voor meer informatie en de foto’s van de reis, lees dan nieuwsbrief 6 in de link hieronder:

Nieuwsbrief 6. Uitdelen KaDoosjes 2015

“Live” bericht uit Belarus van commissie Actie KaDoos: “We zijn in Wit-Rusland deze week om de vele kadoosjes uit de delen aan de kinderen in de weeshuizen en in een groot aantal arme gezinnen. We zijn al bij een aantal gezinnen thuis geweest om de kadoosjes uit te delen. Erg indrukwekkend en mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn met alle mooie nieuwe spulletjes. Niet alleen de spulletjes zijn mooi, maar ook het papier waarin het verpakt is, vinden ze geweldig. Vol enthousiasme laten ze alles zien wat uitgepakt is.

IMG-20160302-WA0006

Vandaag hebben we de weeshuizen in Kobrin en Divin bezocht. Samen met mensen van de kerk hebben we gedanst en spelletjes gedaan met de kinderen. Vervolgens mochten de kinderen hun kadoosje in ontvangst nemen. Snoep doet het natuurlijk altijd goed bij kinderen, dus hier hebben we ze ook mee verblijd. Morgen bezoeken we nog enkele gezinnen en gaan we naar een tehuis voor kinderen met een lichamelijke handicap. We hebben ontzettend veel foto’s gemaakt en zullen deze binnenkort via de nieuwsbrief versturen! Namens alle kinderen willen we zeggen: SPASIBA!!!”

Het is zover! De kadoosjes gaan binnenkort uitgedeeld worden in de weeshuizen in Belarus! Eind februari zal de commissie afreizen naar Belarus om zelf de doosjes uit te delen en er weer een mooi feest van te maken voor alle kinderen. We gaan natuurlijk weer ons best doen om zoveel mogelijk mooie foto’s te maken van alle blije gezichtjes! Wordt vervolgd!!

IMG_7024 (1280x851)

In de derde nieuwsbrief Kadoos heeft u kunnen lezen dat we op dit moment 386 aanmeldingen hadden voor Actie Kadoos en nog op zoek waren naar meer nieuwe deelnemers. Wij kunnen u mededelen dat we dit jaar 620 KaDoosjes hebben ingezameld!!!! Net als vorige jaar hebben zich vooral op het laatste nippertje nog veel nieuwe deelnemers gemeld via Facebook of via één van de distributiepunten.

Op zaterdag 24 oktoeber zijn vrijwel allee KaDoosjes door de distributiepunten naar de loodsgebracht. In nieuwsbrief 4 van Actie Kadoos (Nieuwsbrief 4. Kadoosjes in de loods) vindt u prachtige foto’s van al deze Kadoosjes

De afgelopen weken ontvangen we wekelijkse foto’s en mooie verhalen van de Kadoosjes die uitgedeeld worden in Wit-Rusland. In dit bericht een aantal foto’s van het uitdelen van Kadoosjes in Tereblichi.

 

 


Kadoos 20132014_02We streefden er dit jaar naar om het aantal KaDoosjes van vorig jaar te overtreffen. Wij kunnen u mededelen dat dit doel met gemak is behaald! We hebben dit jaar maar liefst 540 KaDoosjes ingezameld om uit te delen aan de kinderen in de weeshuizen. Dat zijn er 114 meer dan vorig jaar.

(meer…)


Kadoos uitdelen_2012Na maanden van voorbereiding is de commissie van Actie KaDoos op 10 januari vertrokken richting Wit-Rusland om de KaDoosjes uit te delen aan de kinderen. Naast de weeshuizen in Kobrin en Divin en de grote, arme gezinnen, zijn ook KaDoosjes uitgedeeld in een kinderziekenhuis in Kobrin! De reis heeft grote indruk gemaakt.

(meer…)


Kadoos in_loods01In de afgelopen maand zijn de door de distriubutiepunten verzamelde Kadoosjes naar de Gichon-loods gebracht. Het is een vrolijk en kleurrijk gezicht in de loods. De Kadoosjes zijn mooit versierd en gevuld met nuttige en leuke cadeautjes.

(meer…)


DSC03494 800x532

In nieuwsbrief 2 heeft u kunnen lezen dat het komende transport voor Actie KaDoos gepland staat voor oktober 2012. Inmiddels worden ruim 350 Kadoos gevuld ten behoeve van de (weeskinderen) in Wit-Rusland. Zaterdag 1 september wordt de volgende stap gezet.

(meer…)


Kledingbeurs01Zaterdag 14 april vond de tweedehands kinderkleding en speelgoedbeurs plaats in De Klaampe in Westerhaar. De hele sporthal stond vol met standjes waar kleding en speelgoed te koop werd aangeboden. De stroopwafelkraam van Stichting Gichon was ook onderdeel van deze beurs. Ook de commissie van Actie KaDoos was aanwezig om Actie KaDoos te promoten.

(meer…)


DSC03494 800x532Eindelijk was het dan zover. De KaDoosjes zijn uitgedeeld in de weeshuizen van Divin (op 21 februari) en Kobrin (op 24 februari). Het was een groot feest, mede dankzij jongeren uit Kobrin die met muziek en drama het uitdelen tot een onvergetelijke bijeenkomst maakten.

(meer…)


Kadozen 2011_640x427 Vanochtend hebben de medewerkers van de distributiepunten de Kadozen naar de Gichon-loods in Vriezenveen gebracht. Fantastisch gezicht om de mooie en vrolijke dozen te zien. Nog mooier wordt de gezichtsuitdrukking van de weeskinderen die ze mogen ontvangen.

(meer…)


Kadoos 1_640x427Actie KaDoos (een onderdeel van Stichting Gichon) is opgericht in 2007. Het doel van Actie KaDoos is ervoor te zorgen dat weeskinderen in Wit-Rusland één keer per jaar een KaDoosje krijgen. Dit is een doos met daarin allerlei kadootjes voor een totaalbedrag van 15 euro. Doet u ook mee door het vullen van een KaDoos voor een weeskind?

(meer…)