Actie Kadoos


actiekadooslogo1

kadoos 2007_31

Waarom Actie KaDoos?

Omdat zij ook wel eens een kadootje willen krijgen! Er zijn in Wit-Rusland meer dan 100.000 wezen. Actie KaDoos heeft contact met 3 weeshuizen (Divin, Kobrin en Telehany).  De kinderen de weeshuizen zijn tussen de 3 en 18 jaar oud. Deze kinderen ontvangen nauwelijks tot geen bezoek. De weeskinderen krijgen nooit een cadeautje met verjaardagen, kerst of andere feestelijkheden. Daarnaast ondersteunen we een aantal arme gezinnen, waar simpelweg
geen geld is om de kinderen eens te verwennen met een cadeautje.

Zou het niet geweldig zijn om al deze kinderen eens per jaar te verwennen met een KaDoosje!?
Wilt u ook meedoen? Neem dat contact op via kadoos@gichon.nl of vul het het aanmeldformulier in.

Nieuws Kadoos


KERSTTRANSPORT 2018

In de eerst plaats excuus voor deze late transportbrief. Lange tijd zag het ernaar uit, dat er geen kersttransport georganiseerd zou worden. Zoals U misschien wel weet, hebben we niet meer de beschikking over een opslagruimte. We mogen echter nog eenmaal gebruik maken van de loods in Vriezenveen waar we de laatste jaren ingezeten hebben. Het is allemaal daardoor kort dag geworden. Maar toch willen we jullie in de gelegenheid stellen om kerstpakketten te komen brengen. Begin december vertrekt het transport. De vrachtauto zal dit keer alleen maar gevuld zijn met Kadoosjes en kerstpakketten. Er kan geen meubilair, extra kleding of speelgoed ingebracht worden. Het streven is dat de pakketten door Pjotr en zijn vrienden voor oud en nieuw bezorgd gaan worden.

Aandachtspunt!! In het verleden moest op elke doos een adressticker vermeld zijn. Dit mag niet meer. Er hoeft niets op de doos. Alleen een codering die er door ons opgezet wordt. Wel willen we jullie vragen om op het volledig ingevulde transportbegeleidingsformulier met een klein stukje plakband aan de bijbehorende doos te bevestigen. Dat is voor ons gemakkelijk bij het coderen van de pakketten.  DOWNLOAD HIER HET FORMULIER. Dit formulier graag zo volledig mogelijk invullen en tegelijkertijd inleveren met uw pakket(ten).

Let u er ook op, dat het meest recente ( 06) telefoonnummer vermeld staat? Zo kan onze contactpersoon afspraken maken om het pakket af te leveren. Er moeten soms honderden kilometers gereden worden en dan is het erg vervelend wanneer mensen dan niet thuis zijn. Dit werkt zeer vertragend voor de aflevering. Daarnaast graag ook aandacht voor de juiste adressering. Het blijkt de laatste tijd, dat er verouderde adressen vermeld staan op de pakketten. Dit belemmert de aflevering dan vaak ook.

Inleverdatum De inleverdatum voor de pakketten is zaterdag 24 november in de hal aan de Wierdenseweg 64 in Vriezenveen van 10 tot 12 uur. Andere aanlevertijden kunt u aanvragen via info@gichon.com.

Afspraken De pakketten moeten, voor zover dit mogelijk is, in dichtgeplakte dozen aangeleverd worden. Voor goederen die speciaal bij de gezinnen in Wit Rusland moeten worden afgeleverd geldt: €3,00 per kilo. € 1,00 is voor het transport naar Wit-Rusland, € 1,00 is voor het transport in Wit-Rusland en € 1,00 is voor het nazorgproject in Kobrin. U kunt dit keer ook met contant geld betalen.

Tenslotte willen we nog het volgende nadrukkelijk onder uw aandacht brengen: Wilt u er voor zorgen dat er geen aan bederf onderhevige producten en medicijnen of alcohol opgestuurd worden. Dit kan grote problemen veroorzaken bij de controles door de douane. En vooral: stuur onder geen beding geld mee!!

Wij als commissie zijn druk bezig geweest met het werven van nieuwe leden. De teller staat dit jaar op 401 deelnemers, dat is nog niet zoveel als de 620 deelnemers van vorig jaar. Wij als commissie streven ernaar om ook dit jaar weer zoveel mogelijk kinderen blij te kunnen maken met een KaDoosje en hebben daarbij uw hulp hard nodig.

Voor meer informatie lees Nieuwsbrief 3 hieronder.

Nieuwsbrief 3. Voortgang Actie KaDoos 2016

In de afgelopen nieuwsbrieven heeft u kunnen lezen hoe blij de weeskinderen in Kobrin, Divin en Telehani waren met jullie KaDoosjes! We hopen dat u ook dit jaar de kinderen weer wilt verrassen. Ook dit najaar zal er een actie gehouden worden. Het transport staat gepland voor november, zodat de KaDoosjes op tijd kunnen zijn voor de feestdagen.

Nieuwsbrief: Aanmelden Actie KaDoos 2016

In de laatste nieuwsbrief heeft u kunnen zien hoe het uitdelen van de KaDoosjes is verlopen. We willen u laten weten dat wij als commissie alweer volop bezig zijn om Actie KaDoos ook in 2016 tot een groot succes te maken.

Open de link hieronder om nieuwsbrief 1 te lezen.

Nieuwsbrief 1. Aftrap Actie KaDoos 2016

In dit schitterende filmpje is te zien hoe de KaDoosjes zijn uitgedeeld! Het was weer een geweldige ervaring om de kinderen zo blij te kunnen maken!

Op vrijdag 26 februari zijn wij als commissie met een busje afgereisd naar Wit-Rusland om de KaDoosjes eigenhandig uit te delen. Na een lange reis van 1300 kilometer en urenlang wachten aan de grens, kwamen we uiteindelijk in Kobrin aan. Het grootste gedeelte van de week verbleven we thuis bij onze contactpersoon. Erg gastvrij!

Voor meer informatie en de foto’s van de reis, lees dan nieuwsbrief 6 in de link hieronder:

Nieuwsbrief 6. Uitdelen KaDoosjes 2015

“Live” bericht uit Belarus van commissie Actie KaDoos: “We zijn in Wit-Rusland deze week om de vele kadoosjes uit de delen aan de kinderen in de weeshuizen en in een groot aantal arme gezinnen. We zijn al bij een aantal gezinnen thuis geweest om de kadoosjes uit te delen. Erg indrukwekkend en mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn met alle mooie nieuwe spulletjes. Niet alleen de spulletjes zijn mooi, maar ook het papier waarin het verpakt is, vinden ze geweldig. Vol enthousiasme laten ze alles zien wat uitgepakt is.

IMG-20160302-WA0006

Vandaag hebben we de weeshuizen in Kobrin en Divin bezocht. Samen met mensen van de kerk hebben we gedanst en spelletjes gedaan met de kinderen. Vervolgens mochten de kinderen hun kadoosje in ontvangst nemen. Snoep doet het natuurlijk altijd goed bij kinderen, dus hier hebben we ze ook mee verblijd. Morgen bezoeken we nog enkele gezinnen en gaan we naar een tehuis voor kinderen met een lichamelijke handicap. We hebben ontzettend veel foto’s gemaakt en zullen deze binnenkort via de nieuwsbrief versturen! Namens alle kinderen willen we zeggen: SPASIBA!!!”

Het is zover! De kadoosjes gaan binnenkort uitgedeeld worden in de weeshuizen in Belarus! Eind februari zal de commissie afreizen naar Belarus om zelf de doosjes uit te delen en er weer een mooi feest van te maken voor alle kinderen. We gaan natuurlijk weer ons best doen om zoveel mogelijk mooie foto’s te maken van alle blije gezichtjes! Wordt vervolgd!!

IMG_7024 (1280x851)

In de derde nieuwsbrief Kadoos heeft u kunnen lezen dat we op dit moment 386 aanmeldingen hadden voor Actie Kadoos en nog op zoek waren naar meer nieuwe deelnemers. Wij kunnen u mededelen dat we dit jaar 620 KaDoosjes hebben ingezameld!!!! Net als vorige jaar hebben zich vooral op het laatste nippertje nog veel nieuwe deelnemers gemeld via Facebook of via één van de distributiepunten.

Op zaterdag 24 oktoeber zijn vrijwel allee KaDoosjes door de distributiepunten naar de loodsgebracht. In nieuwsbrief 4 van Actie Kadoos (Nieuwsbrief 4. Kadoosjes in de loods) vindt u prachtige foto’s van al deze Kadoosjes

De afgelopen weken ontvangen we wekelijkse foto’s en mooie verhalen van de Kadoosjes die uitgedeeld worden in Wit-Rusland. In dit bericht een aantal foto’s van het uitdelen van Kadoosjes in Tereblichi.

 

 


Kadoos 20132014_02We streefden er dit jaar naar om het aantal KaDoosjes van vorig jaar te overtreffen. Wij kunnen u mededelen dat dit doel met gemak is behaald! We hebben dit jaar maar liefst 540 KaDoosjes ingezameld om uit te delen aan de kinderen in de weeshuizen. Dat zijn er 114 meer dan vorig jaar.

(meer…)


Kadoos uitdelen_2012Na maanden van voorbereiding is de commissie van Actie KaDoos op 10 januari vertrokken richting Wit-Rusland om de KaDoosjes uit te delen aan de kinderen. Naast de weeshuizen in Kobrin en Divin en de grote, arme gezinnen, zijn ook KaDoosjes uitgedeeld in een kinderziekenhuis in Kobrin! De reis heeft grote indruk gemaakt.

(meer…)


Kadoos in_loods01In de afgelopen maand zijn de door de distriubutiepunten verzamelde Kadoosjes naar de Gichon-loods gebracht. Het is een vrolijk en kleurrijk gezicht in de loods. De Kadoosjes zijn mooit versierd en gevuld met nuttige en leuke cadeautjes.

(meer…)


DSC03494 800x532

In nieuwsbrief 2 heeft u kunnen lezen dat het komende transport voor Actie KaDoos gepland staat voor oktober 2012. Inmiddels worden ruim 350 Kadoos gevuld ten behoeve van de (weeskinderen) in Wit-Rusland. Zaterdag 1 september wordt de volgende stap gezet.

(meer…)


Kledingbeurs01Zaterdag 14 april vond de tweedehands kinderkleding en speelgoedbeurs plaats in De Klaampe in Westerhaar. De hele sporthal stond vol met standjes waar kleding en speelgoed te koop werd aangeboden. De stroopwafelkraam van Stichting Gichon was ook onderdeel van deze beurs. Ook de commissie van Actie KaDoos was aanwezig om Actie KaDoos te promoten.

(meer…)


DSC03494 800x532Eindelijk was het dan zover. De KaDoosjes zijn uitgedeeld in de weeshuizen van Divin (op 21 februari) en Kobrin (op 24 februari). Het was een groot feest, mede dankzij jongeren uit Kobrin die met muziek en drama het uitdelen tot een onvergetelijke bijeenkomst maakten.

(meer…)


Kadozen 2011_640x427 Vanochtend hebben de medewerkers van de distributiepunten de Kadozen naar de Gichon-loods in Vriezenveen gebracht. Fantastisch gezicht om de mooie en vrolijke dozen te zien. Nog mooier wordt de gezichtsuitdrukking van de weeskinderen die ze mogen ontvangen.

(meer…)


Kadoos 1_640x427Actie KaDoos (een onderdeel van Stichting Gichon) is opgericht in 2007. Het doel van Actie KaDoos is ervoor te zorgen dat weeskinderen in Wit-Rusland één keer per jaar een KaDoosje krijgen. Dit is een doos met daarin allerlei kadootjes voor een totaalbedrag van 15 euro. Doet u ook mee door het vullen van een KaDoos voor een weeskind?

(meer…)