Hulpgoederen


TRANSPORT

Met name onder de bevolking op het platteland van Wit-Rusland heerst armoede. Stichting Gichon streeft ernaar om 4 keer per jaar een hulptransport met 100m3 hulpgoederen (vooral kleding) naar Kobrin in Wit-Rusland te organiseren.

De partnerorganisatie in Wit-Rusland zorgt voor de verspreiding van de hulpgoederen onder de gezinnen die dat het meest nodig hebben. Van 2006-2011 hebben 15.000 gezinnen hulpgoederen ontvangen door de stichting Gichon.

Voor informatie over het doneren van kleding of goederen gaat u naar de pagina doneer kleding.

Nieuws hulpgoederen


KERSTTRANSPORT 2018

In de eerst plaats excuus voor deze late transportbrief. Lange tijd zag het ernaar uit, dat er geen kersttransport georganiseerd zou worden. Zoals U misschien wel weet, hebben we niet meer de beschikking over een opslagruimte. We mogen echter nog eenmaal gebruik maken van de loods in Vriezenveen waar we de laatste jaren ingezeten hebben. Het is allemaal daardoor kort dag geworden. Maar toch willen we jullie in de gelegenheid stellen om kerstpakketten te komen brengen. Begin december vertrekt het transport. De vrachtauto zal dit keer alleen maar gevuld zijn met Kadoosjes en kerstpakketten. Er kan geen meubilair, extra kleding of speelgoed ingebracht worden. Het streven is dat de pakketten door Pjotr en zijn vrienden voor oud en nieuw bezorgd gaan worden.

Aandachtspunt!! In het verleden moest op elke doos een adressticker vermeld zijn. Dit mag niet meer. Er hoeft niets op de doos. Alleen een codering die er door ons opgezet wordt. Wel willen we jullie vragen om op het volledig ingevulde transportbegeleidingsformulier met een klein stukje plakband aan de bijbehorende doos te bevestigen. Dat is voor ons gemakkelijk bij het coderen van de pakketten.  DOWNLOAD HIER HET FORMULIER. Dit formulier graag zo volledig mogelijk invullen en tegelijkertijd inleveren met uw pakket(ten).

Let u er ook op, dat het meest recente ( 06) telefoonnummer vermeld staat? Zo kan onze contactpersoon afspraken maken om het pakket af te leveren. Er moeten soms honderden kilometers gereden worden en dan is het erg vervelend wanneer mensen dan niet thuis zijn. Dit werkt zeer vertragend voor de aflevering. Daarnaast graag ook aandacht voor de juiste adressering. Het blijkt de laatste tijd, dat er verouderde adressen vermeld staan op de pakketten. Dit belemmert de aflevering dan vaak ook.

Inleverdatum De inleverdatum voor de pakketten is zaterdag 24 november in de hal aan de Wierdenseweg 64 in Vriezenveen van 10 tot 12 uur. Andere aanlevertijden kunt u aanvragen via info@gichon.com.

Afspraken De pakketten moeten, voor zover dit mogelijk is, in dichtgeplakte dozen aangeleverd worden. Voor goederen die speciaal bij de gezinnen in Wit Rusland moeten worden afgeleverd geldt: €3,00 per kilo. € 1,00 is voor het transport naar Wit-Rusland, € 1,00 is voor het transport in Wit-Rusland en € 1,00 is voor het nazorgproject in Kobrin. U kunt dit keer ook met contant geld betalen.

Tenslotte willen we nog het volgende nadrukkelijk onder uw aandacht brengen: Wilt u er voor zorgen dat er geen aan bederf onderhevige producten en medicijnen of alcohol opgestuurd worden. Dit kan grote problemen veroorzaken bij de controles door de douane. En vooral: stuur onder geen beding geld mee!!

Beste allemaal,

Op dit moment zijn we op zoek naar een nieuwe loods voor de opslag en inbreng van onze goederen. Hierdoor is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om goederen in te brengen bij ons. Zodra er een nieuw onderkomen is gevonden zal dit op de website verschijnen.

Indien mogelijk hopen we wel dat de goederen zolang even voor ons bewaard worden.

Hartelijke groet namens de hal / logistiek commissie.

Evenals voorafgaande jaren willen we ook nu weer aan het eind van het jaar een transport laten vertrekken naar Wit-Rusland. Een mooie mogelijkheid voor u om uw kind en/of het gezin in Belarus weer eens te verrassen met een prachtig (kerst)pakket uit Nederland. Graag het Gichon Transport Begeleidingsformulier zo volledig mogelijk invullen en tegelijkertijd inleveren met uw pakket(ten).

Let u er ook op, dat het meest recente ( 06) telefoonnummer vermeld staat? Zo kan onze contactpersoon afspraken maken om het pakket af te leveren. Er moeten soms honderden kilometers gereden worden en dan is het erg vervelend wanneer mensen dan niet thuis zijn. Dit werkt zeer vertragend voor de aflevering.

Daarnaast graag ook aandacht voor de juiste adressering. Het blijkt de laatste tijd, dat er verouderde adressen vermeld staan op de pakketten. Dit belemmert de aflevering dan vaak ook.

Inleverdatum
De inleverdatum voor de pakketten is zaterdag 11 november in de hal aan de Wierdenseweg 64 in Vriezenveen van 10 tot 12 uur. Andere aanlevertijden kunt u aanvragen via info@gichon.com.

Afspraken
De goederen moeten, voor zover dit mogelijk is, in dichtgeplakte dozen aangeleverd worden. Voor goederen voor algemene distributie rekenen we geen kosten. Voor goederen die speciaal bij de gezinnen in Wit Rusland moeten worden afgeleverd geldt: €3,00 per kilo. € 1,00 is voor het transport naar Wit-Rusland, € 1,00 is voor het transport in Wit-Rusland en € 1,00 is voor het nazorgproject in Kobrin. Wij kunnen helaas geen contant geld meer aannemen.

Wel willen we nog het volgende nadrukkelijk onder uw aandacht brengen: Wilt u er voor zorgen dat er geen aan bederf onderhevige producten en medicijnen of alcohol opgestuurd worden. Dit kan grote problemen veroorzaken bij de controles door de douane. En vooral: stuur onder geen beding geld mee! Kleding. Heb u nog kleding, speelgoed, schoenen of babyspullen? We kunnen deze nog steeds gebruiken. De aanvoer loopt wat terug de laatste tijd, maar de vraag hierna blijft onveranderd hoog vanuit Belarus. Elke eerste zaterdag van de maand kunt u deze spullen inleveren in de hal. Uiteraard kunt u deze spullen ook afgeven op zaterdag 11 november.

We bereiken met onze nieuwsbrieven maar een hele kleine groep mensen. Wilt u dit transport ook onder de aandacht brengen bij andere gastouders en sympathisanten?

We willen medio mei weer een transport laten vertrekken naar Wit-Rusland. Een mooie mogelijkheid voor u om uw kind en/of het gezin in Belarus (nog) weer eens te verrassen met een prachtig pakket uit Nederland. Download hier het transportbegeleidingsformulier. Dit formulier graag zo volledig mogelijk invullen en tegelijkertijd inleveren met uw pakket(ten).

Let u er ook op, dat het meest recente ( 06) telefoonnummer vermeld staat? Zo kan onze contactpersoon afspraken maken om het pakket af te leveren. Er moeten soms honderden kilometers gereden worden en dan is het erg vervelend wanneer mensen dan niet thuis zijn. Dit werkt zeer vertragend voor de aflevering.

Daarnaast graag ook aandacht voor de juiste adressering. Het blijkt de laatste tijd, dat er verouderde adressen vermeld staan op de pakketten. Dit belemmert de aflevering dan vaak ook.

DOWNLOAD HIER HET TRANSPORTFORMULIER!

Inleverdatum

De inleverdatum voor de pakketten is zaterdag  6 mei in de hal aan de  Wierdenseweg 64 in Vriezenveen van 9 tot 12 uur. Andere aanlevertijden kunt u aanvragen via info@gichon.com. 

Afspraken

De goederen moeten, voor zover dit mogelijk is, in dichtgeplakte dozen aangeleverd worden. Voor goederen voor algemene distributie rekenen we geen kosten. Voor goederen die speciaal bij de gezinnen in Wit Rusland moeten worden afgeleverd geldt: €3,00 per kilo. € 1,00 is voor het transport naar Wit-Rusland, € 1,00 is voor het transport in Wit-Rusland en € 1,00 is voor het nazorgproject in Kobrin.  Wij nemen geen contant geld meer aan. Voor elke storting betalen we  stortingskosten! Wel willen we nog het volgende nadrukkelijk onder uw aandacht brengen: Wilt u er voor zorgen dat er geen aan bederf onderhevige producten en medicijnen of alcohol opgestuurd worden. Dit kan grote problemen veroorzaken bij de controles door de douane. En vooral: stuur onder geen beding geld mee!! 

Kleding.

Heb u nog kleding, speelgoed, schoenen of babyspullen?? We kunnen deze nog steeds gebruiken. De aanvoer loopt wat terug de laatste tijd, maar de vraag hierna blijft onveranderd hoog vanuit Belarus. Elke eerste zaterdag van de maand kunt u deze spullen inleveren in de hal. Uiteraard kunt u deze spullen ook afgeven op zaterdag 6 mei. 

We bereiken met onze nieuwsbrieven maar een hele kleine groep mensen. Wilt u dit transport ook onder de aandacht brengen bij andere gastouders en sympathisanten?

Het was vanochtend een drukte van belang in de loods. Er zijn vele pakketten binnengebracht door verschillende families, maar ook door de werkgroepen uit Sidderburen, Holten, Zwolle en Gouda. Wat geweldig dat families in Wit-Rusland straks weer een mooi pakket mogen ontvangen. Dat geldt zeker ook voor de weeskinderen: ruim 600! deelnemers hebben meegedaan aan ActieKadoos en hebben gezorgd voor een mooi gevuld en vrolijke doosje!

IMG_4552

IMG_4553 IMG_4554 IMG_4555 IMG_4556

In november 2015 verzorgen we weer het kersttransport naar Wit-Rusland. U kunt uw kind en/of het gezin in Belarus weer eens te verrassen met een prachtig pakket uit Nederland. De inleverdatum voor de pakketten is zaterdag 7 november (van 9:00 – 12:00). Graag het Gichon Transport Begeleidingsformulier zo volledig mogelijk invullen en tegelijkertijd inleveren met uw pakket(ten).

De goederen moeten, voor zover dit mogelijk is, in dichtgeplakte dozen aangeleverd worden. Voor goederen voor algemene distributie rekenen we geen kosten. Voor goederen die speciaal bij de gezinnen in Wit Rusland moeten worden afgeleverd geldt: €3,00 per kilo. € 1,00 is voor het transport naar Wit-Rusland, € 1,00 is voor het transport in Wit-Rusland en € 1,00 is voor het nazorgproject in Kobrin. Wij nemen geen contant geld meer aan. Wel willen we nog het volgende nadrukkelijk onder uw aandacht brengen:

  1. Wilt u er voor zorgen dat er geen aan bederf onderhevige producten en medicijnen of alcohol opgestuurd worden. Dit kan grote problemen veroorzaken bij de controles door de douane. En vooral: stuur onder geen beding geld mee.
  2. Let u er ook op, dat het telefoonnummer vermeld staat? Zo kan onze contactpersoon afspraken maken om het pakket af te leveren. Er moeten soms honderden kilometers gereden worden en dan is het erg vervelend wanneer mensen dan niet thuis zijn. Dit werkt zeer vertragend voor de aflevering.

Op 25 juni is er weer een transport vol hulgoederen naar Wit Rusland gegaan. Op deze speciale dag mochten ook de shawlen die gemaakt zijn door SoSjaal mee, een prachtig initiatief van Alliander. Ook zij dragen Gichon een zeer warm hart toe, prachtig om te zien.

Ook mochten we op een mooie manier Hans Wetering bedanken, die na jaren van zeer grote inzet tijdens onze transporten afscheidt neemt om in Frankrijk een nieuwe uitdaging aan te gaan! Hans, nogmaals hartelijk dank!

Vriezenveen

11705316_533375903482393_8176524794223962331_n  11698568_533375970149053_5871862413184369345_n 11695770_533375973482386_544320096199007733_n 11693963_533375916815725_193905343251967450_n 11665565_533375913482392_5652641981735341833_n 1512865_533375906815726_5121997903676897091_n11659492_533375963482387_3332167506985888604_n10411826_533375953482388_8479910577388137463_n

Kobrin

11403360_533422566811060_2630841894521539558_n  1908116_533422630144387_2123792478782631250_n 11698635_533422606811056_2855519018053165769_nKledingbeurs 2013_1Zaterdag 12 oktober is in de Klaampe Westerhaar de jaarlijkse kledingbeurs georganiseerd. Stichting Gichon was natuurlijk ook present met de stroopwafelkraam en een grabbeljurk! Lees meer voor een aantal foto’s.

(meer…)


IMG 0002Na een bijzonder geslaagd kersttransport in december 2012 waarbij voor maar liefst 80 gezinnen in Wit-Rusland pakketten zijn meegegeven, staat voor medio juni het zomertransport gepland. Een nieuwe mogelijkheid voor u om uw kind en/of het gezin in Belarus weer eens te verrassen met een prachtig pakket uit Nederland. Op zaterdag 1 juni en 8 juni kan uw pakket afgeleverd in Vriezenveen. (meer…)


Team kledingIedere eerste zaterdagochtend is een groep vrijwilligers actief met het sorteren van kleding. Ook vandaag 7 januari wordt gezelligheid en doorwerken gecombineerd en worden vele zakken kleding gereed gemaakt voor vertrek naar Wit-Rusland.

(meer…)


IMG 0002Het kerstweekend start met goed nieuws: het kerstransport vertrokken op 16 december is veilig aangekomen in Kobrin. De vrachtwagen beladen met Kadoozen, meubilair, kerstpakketten en matrassen is veilig gelost in Kobrin.

(meer…)


placeholder1Zaterdag 5 november kan er weer kleding worden ingeleverd bij de loods van stichting Gichon. Dit maal bij de nieuwe loods, die afgelopen weekend in gebruik is genomen. Het nieuwe onderkomen van de stichting Gichon ligt in Vriezenveen, aan de Wierdenseweg 64.

(meer…)


oudpant

Per 1 oktober heeft de Stichting Gichon afscheid moeten nemen van haar opslagloods en zenuwcentrum in Almelo. De loods die nog volledig gevuld was met kleding, meubilair en  computers is na het laden van 3 vrachtwagens bezemschoon afgeleverd. Dank gaat uit naar de inzet van vele vrijwilligers. Vanuit de loods zijn ruim 40 vrachtwagens naar Wit-Rusland geladen en zijn ruim 15000 gezinnen in Wit-Rusland ondersteund.

(meer…)


loodsDe Stichting Gichon moet per 1 oktober 2011 de loods en tevens uitvalsbasis in Almelo verlaten. Vanuit de loods zijn vele hulptransporten naar Wit-Rusland vertrokken en hebben ruim 15.000 huishoudens in Wit-Rusland gebruik kunnen maken van de hulpgoederen. De stichting is op korte termijn op zoek naar een nieuwe loods.

(meer…)

Na een lange periode wachten hebben we groen licht om op korte termijn een hulptransport naar Wit Rusland te verzorgen.
De inmiddels traditionele kersteditie kan hiermee toch doorgaan. In bijgevoegde speciale uitgave van de Transportbrief kunt u zien hoe er een pakketje mee gestuurd kan worden naar Wit Rusland.
Vele vrijwilligers zullen in de maand oktober extra inspanning gaan leveren om dit transport in medio november goed te laten verlopen.
Ook de werkgroep van actie Kadoos is in volle voorbereiding, maar hier binnenkort meer over..
transp
Na een lange periode wachten hebben we groen licht om op korte termijn een hulptransport naar Wit Rusland te verzorgen.
De inmiddels traditionele kersteditie kan hiermee toch doorgaan. In bijgevoegde speciale uitgave van de Transportbrief kunt u zien hoe er een pakketje mee gestuurd kan worden naar Wit Rusland.
Vele vrijwilligers zullen in de maand oktober extra inspanning gaan leveren om dit transport in medio november goed te laten verlopen.
Ook de werkgroep van actie Kadoos is in volle voorbereiding, maar hier binnenkort meer over..
INLEVER DATA: 17, 24 en 31 Oktober