House of Peace


HOP

Kernactiviteit van de Stichting Gichon is de oprichting van een opvanghuis en rustoord voor kinderen uit het Tsjernobyl-gebied in Wit-Rusland. In 2005 kocht de Stichting Gichon een oud schoolgebouw. Het huis heeft de naam House of Peace gekregen.

Dankzij vele sponsoren, bedrijven, subsidies en vrijwilligers is al veel werk verricht in het House of Peace. Het is de ambitie om in 2014 het huis gereed te maken voor het ontvangen van kinderen.

 

Nieuws HOP


Yes! Vandaag kregen we het prachtige bericht dat er grote stappen gezet waren in de voltooiing van het restaurant en de keuken van het House of Peace.
Hieronder een paar foto’s van het geweldige werk wat er al verzet is. Ondanks dat het nog niet helemaal af is ziet het er al fantastisch uit!

 

IMG-20160210-WA0004

IMG-20160210-WA0005

IMG-20160210-WA0003

IMG-20160210-WA0007

 

Onder leiding van onze Wit-Russische contactpersonen wordt in Kobrin hard doorgewerkt aan het afronden van het House of Peace. Op dit moment wordt een aantal projecten uitgevoerd, namelijk het plaatsen en aansluiten van het ketelhuis en het uitbouwen van de begane grond tot een volwaardig restaurant. Op de toegevoegde foto’s ziet u het ketelhuis (en een flinke rookafvoer) en de uitbouw van het huis een de oostzijde om een restaurant te realiseren. We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

 

IMG_4539

IMG_4538 IMG_4537

IMG_4542

IMG_4541 IMG_4536


1

Meer dan een half jaar hebben Wit-Russische bouwvakkers gewerkt aan het isoleren, stucen en schilderen van het House of Peace. Het werk is nu klaar. Er is een stralend House of Peace afgeleverd.

(meer…)


DSC03072Op een deel van de achterzijde na, heeft het House of Peace van buiten een metamorfose ondergaan. Wit-Russische schilders hebben het huis een frisse aanblik gegeven.

(meer…)


HOPIsolatie 6Om het House of Peace warm te krijgen en te houden wordt het toekomstige opvanghuis voor Tsjernobyl-kinderen ingepakt in een laag isolatie. Het werk is voor de winter gestart, maar moest tijdelijk worden gestopt door de strenge vorst in Wit-Rusland.

(meer…)


HOPIsolatie 3Een Wit-Russische aannemer is gestart met de isolatie van het House of Peace. Binnen 2 maanden zal het gehele HOP van een isolatielaag voorzien zijn, waardoor de warmtebeheersing in het pand sterk verbeterd wordt.

(meer…)


Ketelhuis opbouw_01De stichting Gichon heeft voor het opwekken van warmte in het House of Peace een extern ketelhuis besteld. Het ketelhuis wordt opgebouwd in de Oekraïne en zal medio november 2011 worden vervoerd naar Wit-Rusland. Het ketelhuis wordt geplaatst op 20 meter van het House of Peace.

(meer…)


sidderburenBegin mei heeft de Stichting Gichon samen met de Stichting Hulp Kinderen Tsjernobyl Siddeburen e.o. een gastouderreis mogen organiseren. In deze reis hebben gastouders van Wit-Russische kinderen die gedurende 8 weken bij hen in Nederland hebben verbleven de kans gekregen om de kinderen en het land opnieuw te ontmoeten. (meer…)


hoplp

De afgelopen periode is er erg veel werk verzet in het House of Peace. Deze naam voor de meeste al erg ingeburgerd en is de naam voor  het gebouw van  onze stichting in Wit Rusland (Kobrin). In 2010 is er een grote slag geslagen met de bouw van het sanitair. 15 douches en diverse toiletten zijn er gemaakt. (meer…)


Natte ruimten_01De douches en toiletten op de eerste verdieping zijn gereed voor gebruik. Met nog een aantal kleine klussen zijn de ruimten gereed voor gebruik door de Wit-Russische kinderen

(meer…)


politieIn verband met de verbouwingswerkzaamheden van het hoofdkantoor van de politie in Leeuwarden was de korpsleiding op zoek naar een goede bestemming voor de bedrijfskeuken. De korpsleiding is in concact gebracht met de stichting Gichon. De politie heeft besloten om de professionele keuken te schenken aan het House of Peace van de stichting Gichon.

(meer…)

fot1Na ruim ½ jaar er naar toe leven was het begin augustus zover 12 vrijwilligers zijn afgereisd naar Wit-Rusland om werkzaamheden te verrichten in House of Peace. De busjes zijn gesponsord door 2 Vriezenveense ondernemingen. Een groep vrijwilligers met ieder hun eigen specialiteit. Na 2 dagen reizen kwamen we 4 augustus aan in Kobrin. Door een mis-communicatie moest er voor de nacht nog slaapplaatsen gezocht worden door de contactpersonen in Kobrin. Echter daar zie je dat gastvrijheid in Wit-Rusland binnen een half uur ervoor zorgt dat de slaapplek voor zo’n groep van 12 personen geregeld is.