WANDELEN VOOR GICHON EN ZON!

Op 8 augustus gaat Paul de Jongh de Dodentocht (www.dodentocht.be) lopen. Aan zijn deelname aan de dodentocht wordt een goed doel gekoppeld: namelijk Stichting Gichon. Sponsoring is welkom!

De Dodentocht is een wandelevenement waarbij Pauk 100 km binnen 24 uur gaat wandelen. Een flinke tocht waarvoor hij sinds augustus 2013 voor aan het trainen is. Stichting Gichon is als goed doel door Paul aan deze tocht verbonden zodat alle energie en tijd die hij er in gestoken heeft ook wat oplevert voor anderen.

Paul: Ik ben nu zelf 2 keer in Kobrin geweest en ben door het initiatief geraakt. Het nieuwste project dat gestart wordt is het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van het huis. De opgewekte energie is meer dan nodig is voor het huis zelf. De opbrengsten van de verkoop van de meer opgewekte energie wordt gebruikt voor de exploitatie van alle diensten in het huis. Hierdoor wordt men minder afhankelijk van giften en versterkt het de eigen kracht van de mensen in Wit-Rusland. Eigen regie en initiatief dragen sterk bij aan hoe mensen zichzelf voelen, het stimuleren van eigen kracht is daarbij essentieel. Juist dit stimulerende effect versterkt mijn wil om geld in te zamelen voor dit project.

Paul wil door het verbruik van zijn energie weer nieuwe, gezonde energie (zonne-energie in plaats van kernenergie) opwekken voor de kinderen van Wit-Rusland. Om Paul voor zijn tocht te sponsoren kun je geld overmaken op de (Regiobank)rekening NL30RBRB0969300026 van stichting Gichon onder vermelding van “wandelen voor Gichon en zon”.