Politie Friesland schenkt professionele keuken


politieIn verband met de verbouwingswerkzaamheden van het hoofdkantoor van de politie in Leeuwarden was de korpsleiding op zoek naar een goede bestemming voor de bedrijfskeuken. De korpsleiding is in concact gebracht met de stichting Gichon. De politie heeft besloten om de professionele keuken te schenken aan het House of Peace van de stichting Gichon.

Intussen hebben Erik Jager en Henk Hospers een bezoek gebracht aan de politie, om de keuken te bekijken. Verrast als ze waren toen bleek waarom het ging. De keuken is perfect voor het pand in Kobrin en alles zit erop en eraan. De keuken is voorzien van een bakplaat, frituurmogelijkheden, kookvoorzieningen, een spoel-/vaatwasmachine, koelvitrines, koel-/vrieseenheden en noem maar op. Daarnaast heeft de politie ook de inventaris van het bedrijfsrestaurant beschikbaar gesteld, waar onder stoelen, tafels en opbergmogelijkheden voor servies en bestek.

In opdracht van de politie zal een aannemer en installateur de keuken demonteren. Op 17 september zal een door de stichting gecharterde vrachtwagen de keuken op halen uit Leeuwarden en aan de eind van de middag afleveren in Almelo bij de hal van Gichon. Medewerkers van Liander Leeuwarden hebben toegezegd te zullen helpen bij het laden van de vrachtwagen.

In Almelo zal de keuken verder worden bekeken en schoongemaakt om deze geschikt te maken voor installatie in Kobrin. Stichting Gichon is de Politie Friesland zeer erkentelijk voor deze spontane geste.

keuken