WE NEED YOU

Groepsfoto

Samenvatting project We Need You

Doelstelling Organiseren van een jongeren-werkvakantie in het House of Peace en geld inzamelen voor het ketelhuis van het House of Peace.
Middel Diverse activiteiten: collectes, autowassen, benefietconcert, talentenactie, verkoop bloemen en kortingsbonnenboekje
Deelnemers Leden en jongeren van de Hervormde Kerk, Hervormde Kapel en Gereformeerde Kerk uit Wierden
Looptijd Oktober 2009 – Augustus 2010
Eindresultaat Indrukwekkende jongerenreis en € 39.000,- euro aan ingezamelde bedragen. Door een subsidie (verdubbelaar) van de NCDO is het totale resultaat: € 79.000,- euro.

Achtergrond

In 2009 hebben de Hervormde Kerk, Hervormde Kapel en Gereformeerde Kerk besloten een gezamenlijk diaconaal project te willen opstarten. Belangrijke voorwaarde was de betrokkenheid van de jongeren uit de 3 kerkelijke gemeenschappen. Eind 2009 is besloten om een project op te starten met de stichting Gichon, voor de kinderen van Tsjernobyl. Het poject heeft de naam ‘We Need You’ meegekregen.

Doelstelling

Het project heeft twee doelstellingen:

1) Het organiseren van een werkvakantie voor jongeren in het House of Peace.

2) Het inzamelen van financiën voor het aankopen van een ketelhuis voor het House of Peace.

Deelnemers

Het projectteam voor het organiseren voor het project We Need You bestaat uit: Arjan Morsink, Arjan Waalderink, Ferdinand Maris, Erick Harbers, Siegrid Helder, Jeroen Noltes en Robert Visscher. Aan de werkvakantie nemen 40 enthousiaste jongeren en 8 begeleiders deel.