Napoleon

Gichon-Heun-11A9C0069

Samenvatting project Napoleon

Doelstelling Geld inzamelen voor de inrichting van het House of Peace
Middel Sponsortocht met koets van Wit-Rusland naar Parijs
Deelnemers Joost van Hövell tot Westervlier, Gerrit Haakmeester, Harry Mulder, Hein Heun en Bennie Heun
Looptijd Februari 2010 – Mei Juni 2012
Eindresultaat

Achtergrond

In 1812 verliet Napoleon abrupt Wit-Rusland. Tweehonderd jaar later, in de zomer van 2012, wil Joost van Hövell tot Westervlier de tocht samen met een aantal koetsiers herhalen. Op basis van een reisverslag van één van Napoleons generaals wordt de reis van Smorgoni naar Parijs nogmaals met paard en wagen afgelegd. De Napoleon koetsreis zal in mei 2012 plaatsvinden.

Doelstelling

De koetsreis van mei 2012 heeft als doel het werk van de Stichting Gichon in Wit-Rusland te ondersteunen. Het doel van de reis is om geld in te zamelen. Met dit geld kan de Stichting Gichon de verbouwing van het House of Peace afronden. Voor de reis worden sponsoren gezocht om daarmee het werk van de Stichting Gichon in Wit-Rusland te kunnen ondersteunen.

Deelnemers

Naast Joost van Hövell tot Westervlier zijn de deelnemers aan de koetsreis: Gerrit Haakmeester, meninstructeur, die in 1992 samen met Aloys Goosens per koets van Vriezenveen naar Sint Petersburg reisde; Harry Mulder meerdere malen kampioen in de mensport; Hein Heun menwedstrijdrijder en eigenaar van ‘Sloopbedrijf Hein Heun’ en zijn broer Bennie Heun die voor het transport (per vrachtwagen) van de paarden en het materiaal zal zorgen.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.napoleon-1812.nl

folder Download de folder -> Klik hier!