Gichon Fietstocht

Groepsfoto Stefan_Schipper_tbv_sponsering

Samenvatting project Gichon fietstocht

Doelstelling Geld bij elkaar brengen voor de aankoop van een opvanghuis in Wit-Rusland.
Middel Fietstocht van 1565 km van Wit-Rusland naar Nederland.
Deelnemers Tien fietsers en 2 begeleiders.
Looptijd 26 April 2003 – 10 Mei 2003
Eindresultaat De sponsortocht heeft € 40.000,- euro opgeleverd. Mede met deze opbrengst kon de stichting het ‘House of Peace’ in Kobrin aankopen.

Achtergrond

De start van de stichting Gichon bestond uit een fietstocht. Een groep fanatieke fietsers besloot om een goede start te maken voor het werk van de stichting Gichon. De fietsers hebben in 10 dagen de afstand van Wit-Rusland (Stolin) naar Vriezenveen afgelegd en hebben zich laten sponseren.

Doelstelling

Het project heeft als doelstelling het werven van financien voor de aanschaf van het House of Peace.

Deelnemers

Aan de Gichonfietstocht werd deelgenomen door 10 fietsers: Erwin Hekkelman, Andre Boshoeve, Vincent Hentzepeter, Albi Mulder, Henk Wetering, Henk Hokhove, Ronald IJzer, Rudy Ordelman, Dennis Schutten en  Erik Jager. De groep fietsers is begeleid door: Arjen Hekkelman en Gerhard Aman.

Verloop

De Gichon fietstocht startte op 30 april in Stolin: tien fietsers onder begeleiding van een grote bus (beletters met logo’s van sponsoren) en een ANWB-volgauto reden met politiebegeleiding over de hoofdweg naar Kobrin.

Iedere dag werd tussen de 150 en 230 km afgelegd door alle 10 fietsers. De reis ging dwars door Wit-Rusland, Polen en Duitsland om uiteindelijk in Vriezenveen te eindigen. De reis heeft veel indruk gemaakt op zowel de fietsers als de Wit-Russische bevolking.