Open Hof Rijssen zamelt 15.000 euro in voor Gichon


pknlogoZondag 23 oktober jl. is in de kerkdienst van de OpenHof in Rijssen het project voor de stichting Gichon afgesloten. In 18 maanden heeft de kerk veel acties gehouden om uiteindelijk een bedrag van 14898,80 euro in te verzamelen. In deze speciale dienst mocht stichting Gichon de cheque met het mooie resultaat in ontvangst nemen.

Pastoraal medewerkster Mevr. Diny Beuving ging voor in een tot de laatste stoel bezette Open Hof. Speciale gasten in deze dienst waren o.a. het bestuur van Gichon met voorzitter Erik Jager, een groep kinderen uit het Tsjernobyl gebied die op dit moment in Rijssen en Holten verblijft en het vrouwenkoor Radujsja dat een zestal Russische liederen zong

In februari 2010 is een commissie samengesteld die de geldwervingsacties heeft georganiseerd. De Open Hof heeft heel wat acties gehouden: van een collecte, verschillende workshops, stroopwafelverkoop, rommelmarkt, sterrenkijkavond en natuurlijk de geweldige Open Hof kerstfair. De actievoerders hebben veel steun, hulp en positieve reacties van gemeenteleden gehad wat steeds weer moed en kracht gaf om een volgende actie te starten. De Open Hof heeft een cheque van 14.411,95 euro mogen overhandigen aan Erik Jager. Het geld van de collecte van deze zondag wordt ook nog meegenomen in het eindbedrag. De Open Hof kan een bedrag van 14.898,80 euro aan de Stichting Gichon overmaken.

Johan Lohuis actief bij stichting Gichon en een van de organisatoren: ‘We kijken met een zeer tevreden gevoel terug op deze periode. De saamhorigheid binnen onze gemeente is toch nog steeds groot. Maar bovenal zijn we tevreden voor de kinderen in het Tsjernobyl gebied. 15000 euro is voor ons, maar zeker in Wit-Rusland heel veel geld. Ik weet zeker dat de stichting Gichon dit geld heel goed zal besteden.’

Stichting Gichon zal het geld gebruiken voor de isolatiewerkzaamheden aan het pand die op dit moment in volle gang zijn.

P1030448