Kadoosjes uitdelen in Wit-Rusland


Kadoos uitdelen_2012Na maanden van voorbereiding is de commissie van Actie KaDoos op 10 januari vertrokken richting Wit-Rusland om de KaDoosjes uit te delen aan de kinderen. Naast de weeshuizen in Kobrin en Divin en de grote, arme gezinnen, zijn ook KaDoosjes uitgedeeld in een kinderziekenhuis in Kobrin! De reis heeft grote indruk gemaakt.

Zomaar twee hoogtepunten uit de reis van begin 2012:

Kadoos uitdelen in een weeshuis.

In het weeshuis in Kobrin hebben jongeren vanuit de kerk een optreden verzorgd en dansjes gedaan met de kinderen. Daarna zijn we met z’n allen naar een grote ruimte gelopen, waar alle felgekleurde KaDoosjes stonden te wachten om uitgedeeld te worden aan de enthousiaste kinderen.

Hollandfeest in Wit-Rusland.

Om alle Wit-Russen die de afgelopen jaren hebben geholpen met Actie KaDoos te bedanken, hebben we daar een Hollandfeest georganiseerd. Tijdens deze avond hebben we een korte presentatie gehouden over de werkwijze van onze actie. Daarna hebben we de vraag gesteld wie zich in Wit-Rusland zou willen inzetten als vast commissielid van Actie KaDoos. Door een commissie in Wit-Rusland samen te stellen, hopen we dat de afstemming en communicatie rondom Actie KaDoos tussen Nederland en Wit-Rusland nog beter verloopt. De reacties waren erg positief, dus we verwachten enthousiaste Wit-Russische collega commissieleden te mogen verwelkomen.

Kadoos uitdelen_2012_01

Kadoos uitdelen_2012_02

Kadoos uitdelen_2012_03