Gichon bakt stroopwafels bij woon- en zorgcentrum Friso


foto stroopwafels_bakken_1_640x360

Woensdag 8 januari heeft stichting Gichon tijdens het happy hour van woon- en zorgcentrum Friso in de Schelfhorst stroopwafels gebakken voor het goede doel. De bewoners en medewerkers van het centrum konden kennismaken met de heerlijke zelfgebakken stroopwafels.

De bewoners kochten naast de wafels ook wafelblikken en de typisch Wit Russische “matroeschka’s”. De volledige opbrengst van €89,- gaat naar het goede doel van de stichting.

Het doel van de in 2003 opgerichte stichting is nobel: zorg verlenen aan kinderen uit Wit-Rusland, die zelfs nu nog elke dag leven met de gevolgen van de verschrikkelijke Tsjernobyl ramp uit 1986. Gichon heeft in 2005 het “House of Peace” gekocht. Dit oude schoolgebouw wordt nu gerenoveerd en ingericht zodat kansarme kinderen uit Wit Rusland, die al eerder in Nederland zijn geweest voor een ‘gezondheidsvakantie’, nazorg kunnen krijgen in hun eigen land. Daarnaast is er in het House of Peace de mogelijkheid voor deze kinderen om zich te ontwikkelen zodat zij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun toekomstige kinderen een betere toekomst kunnen opbouwen.

“Ik ben blij mijn steentje bij te kunnen dragen voor een goed doel als dit, de Tsjernobyl ramp kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren”, aldus een van de bewoners. De stroopwafelkraam wordt alsmaar populairder en er stromen steeds meer aanvragen foto stroopwafels_bakken_2_640x360binnen via de website van de stichting. Een van de vrijwilligers legt uit: “Naast dit soort gezellige middagen staan we met onze stroopwafelkraam ook vaak op markten, braderieën en andere leuke (sport)evenementen. Daarnaast hebben we al bij meerdere openingen (van diverse winkels) gestaan voor het goede doel en natuurlijk ook om de feestvreugde te verhogen met een heerlijke stroopwafel.”