Gichon actief op markten en braderijen.


kraamnijverdalGichon heeft sinds kort een nieuwe serieuze activiteit erbij. Gichon is actief op markten en braderien. Gichon is door een spontane sponsor in het bezit gekomen van een professionele marktkraam. Deze wordt de laatste tijd en ook de aankomende periode ingezet op diverse markten feesten en evenementen. In de kraam worden stroopwafels verkocht en de typische wit russische matrouska’s/ De stroopwafel is hier al een lekkernij, maar in het buitenland is het echt speciaal.

Als stichting hebben we het idee opgevat om hier in Nederland een stroopwafel lijn in te zetten, maar deze in de toekomst ook te in te zetten in Belarus. Een kans voor een kleine ondernemen om de kost te verdienen, en voor Gichon een bron van inkomsten. Stonden we in de winter op enkele kerstmarkten (Rijssen/Wierden), de laatste periode hebben we gestaan in Nijverdal Rijssen en Wierden tijdens de zomermarkten en zomerfeesten. Daarnaast is de kraam natuurlijk een mooi informatie punt. Vragen over de stichting kunnen hier gesteld worden. We proberen van diverse markten een sfeerimpressie te geven. Kijk in de agenda waar we de komende periode vinden zijn.

Bekijk HIER foto’s van de diverse markten!

Hieronder verslag markt in Rijssen door Johan Lohuis;

Gichon marktkraam groot succes op regiomarkten.

Afgelopen zaterdag stonden we met de Gichonkraam op de zomermarkt in Rijssen.
Het was er erg druk en bere-gezellig. Ondanks de hoge temperaturen gingen de vers gebakken superwafels als warme broodjes over de toonbank. Ook de matroeska’s werden goed verkocht. De opbrengst was boven verwachting en voor dit bedrag moeten de mensen in Wit-Rusland een aantal maanden hard werken.
Het was al weer de vijfde markt die we met z’n allen als vrijwilligers gedraaid hebben.
Voor dit jaar staan er nog zo’n tien markten op de planning. Het is geweldig leuk om te doen en het levert flink wat op.