Gastouderreis werkgroep Siddeburen groot succes


sidderburenBegin mei heeft de Stichting Gichon samen met de Stichting Hulp Kinderen Tsjernobyl Siddeburen e.o. een gastouderreis mogen organiseren. In deze reis hebben gastouders van Wit-Russische kinderen die gedurende 8 weken bij hen in Nederland hebben verbleven de kans gekregen om de kinderen en het land opnieuw te ontmoeten.

Op 30 april vertrok een bus met 47 personen richting Wit-Rusland om daar een bezoek te brengen aan gezinnen van kinderen die in de gemeente Slochteren waren geweest op uitnodiging van de werkgroep Tsjernobyl Kinderen Siddeburen. In Kobrin (net over de Wit-Russische grens) is de groep ontvangen in het House of Peace. De groep gastouders heeft overnacht in het huis. Een dag later is groep doorgereisd ( 300 kilometer ) naar de drie plaatsen waar de rest van de week zou worden doorgebracht.

 

Het ontvangst was voor sommigen een hernieuwd kennismaken maar voor de meeste reizigers een eerste ontmoeting met de ouders van hun kind. Het verblijf in de dorpen werd door de gezinnen zelf ingevuld. Donderdagmiddag werd de terugreis aanvaard richting Kobrin om daar nogmaals een nacht te overnachten in het HOP. Vandaar uit is de terugreis naar Nederland aangevangen.

 


 

Meer meer foto’s kunt u op de website:

 

Voor foto’s klik hieronder

siddeburen fotos
Gastouderreis Siddeburen

 

 


 

Voor het verslag klik hieronder: