Ervaringsreis naar Wit Rusland 2009

gichon_018Zaterdag 29 augustus om 14.30 uur is de bus met 27 pasagiers, bagage, proviand en hulpgoederen vertrokken vanaf het Manitobaplein in Vriezenveen. Doel van het eerste deel van de reis: het “House of Peace” in Kobrin, Wit Rusland. Alle nog beschikbare ruimte in de bus is benut voor hulpgoederen. Veel beddengoed,  dozen met waspoeder en zaden voor groenten en bloemen zullen ter plekke worden uitgedeeld.

gichon_009 Daarnaast zijn twee grote trampolines beschikbaar gesteld voor de weeshuizen. Voor de gastgezinnen zijn vele geschenken meegenomen, waaronder shampoo, levensmiddelen, speelgoed en zaklampen.  De bus was zo vol dat een deel van de hulpgoederen naar de goederenloods van Gichon in Almelo is gebracht, om vandaar uit later getransporteerd te worden naar Wit Rusland.

Naast familieleden en kennissen van de reizigers was ook Marga Bult aanwezig om de bus uit te zwaaien. Zij zal zich zondag bij het gezelschap aansluiten om samen met TV Oost verslag te doen van de reis. Ondanks het wisselvallige weer kwam bij het maken van de groepsfoto toch het zonnetje nog even tevoorschijn.  De reizigers waren soms gespannen, soms uitgelaten maar een ieder was verwachtingsvol. Wat gaan we deze week met elkaar meemaken, wat staat ons te wachten, wat krijgen we te zien?  Over een week weten we in ieder geval meer.

De eerste nacht zal in de bus worden doorgebracht. Zondag in de loop van de ochtend hopen de reizigers te arriveren  in Kobrin. De reis is verder te volgen via de website www.gichon.nl.

Pages: 1 2 3 4