Erik Jager, zijn belevenis als voorzitter van Gichon tijdens de ervaringsreis.

Ervaringsreisgroep2009Het zit er alweer op, de ervaringsreis 2009! Als stichting Gichon iets toe mogen voegen aan het levensboek van vele mensen. Veel gesprekken met de reizigers in de bus, kinderen in de verschillende weeshuizen die we bezocht hebben, de dorpsbewoners van Tjerablitsi en natuurlijk onze brats & sjestra`s in Kobrin, onze thuisbasis. De plek waar het House of Peace staat.

Persoonlijk heb ik een aktiviteit van Gichon nog nooit zo intensief beleefd als met deze reis. Waarschijnlijk omdat dit keer de voorbereidingen grotendeels door Dennis, Johan, Mira en Ineke gedaan zijn. Tijdens de reis hadden Dennis en Johan samen met Olga Goncharenko alles strak geregeld. Hierdoor beleefde ik de reis op een andere manier, alle tijd om mensen te mogen ontmoeten. Zowel de mensen in de bus maar ook de mensen in Wit-Rusland. Ik mocht gewoon mee als ervaringsreiziger, prachtige ervaring. Dennis, Johan, Mira en Ineke bedankt hiervoor.

_G7S18541De vergevorderde verbouwing, tuinaanleg, het afval dat afgevoerd was. Het “ House of Peace“ zag er zo anders uit, superstrak. En bovenal dat we een gehezen vlag van Gichon aantroffen voor het HOP
4 ½ jaar na aankoop van het pand in Kobrin een belangrijke mijlpaal.

 

De groep was heel gemotiveerd begonnen aan de reis. Dit viel uit alles op te maken. De spontaniteit, enthousiasme en de bewogenheid van de deelnemers was tijdens de hele reis voelbaar aanwezig. Tijdens de terugreis werd dit geuit door een eigen

 gemaakte ketting van roebelbiljetten. Gevouwen in de vorm van een shirt met daarop vermeld de naam, a.h.v. een kernwoord gaf een ieder aan hoe men de reis had ervaren.

Ervaringsreisketting_2009

 

Om dit als voorzitter van de stichting persoonlijk in ontvangst te mogen nemen vond ik een grote eer en heeft me dan ook erg geraakt.
Dat mensen tijd en middelen vrij maken om naar het onbekende af te reizen om kennis te nemen van mensen die in een totaal verschillende wereld leven dan de onze. Dit is in onze samenleving niet vanzelfsprekend. Toch heeft iedere deelnemer vooraf bewust gekozen om voor onze medemensen in Belarus, zijn/haar kostbare tijd, beschikbaar te stellen. Ook hiervoor wil ik de groep bedanken maar bovenal complimenteren voor hun vrijwillige deelname aan de ervaringsreis 2009 van stichting Gichon. Ik vond het een eer om jullie te mogen leren kennen. Er is al reüniedatum gepland!

SBOGOM

Erik Jager
Voorzitter stichting Gichon

 

House_of_Peace-Gichon-L10108952HOPHOP4

HOP3Loekashenko2009Ervaringsreis2009huisje

Ervaringsreis2009Ervaringsreisketting2009.jpg2Ervaringsreisketting2009