Afscheid oude loods Almelo


oudpant

Per 1 oktober heeft de Stichting Gichon afscheid moeten nemen van haar opslagloods en zenuwcentrum in Almelo. De loods die nog volledig gevuld was met kleding, meubilair en  computers is na het laden van 3 vrachtwagens bezemschoon afgeleverd. Dank gaat uit naar de inzet van vele vrijwilligers. Vanuit de loods zijn ruim 40 vrachtwagens naar Wit-Rusland geladen en zijn ruim 15000 gezinnen in Wit-Rusland ondersteund.

Na 6 jaar gebruik te hebben gemaakt van de loods aan de Florence Nightingalestraat in Almelo de stichting de sleutel overhandigd aan de gemeente Almelo. Diegenen die de loods eerder hebben bezocht begrijpen dat het leegmaken van de loods een enorme klus was. De stichting heeft besloten drie extra hulptransporten uit te voeren. Deze transporten zijn vorige week vertrokken. Wonderlijk genoeg paste de goederen uit de loods (kleding, kasten, meubilair, keuken etc.) precies in de 3 vrachtwagens.

Op zaterdag 1 oktober zijn de tafels voor het sorteren vervoerd naar de tijdelijke opslaglocatie in Borne. Daarna heeft voorzitter Erik Jager de deur van deze loods definitief gesloten voor het werk van de Stichting Gichon. Op maandag 3 oktober is de sleutel van de loods overhandigd aan de gemeente Almelo.

Aan de loods heeft de stichting vele goede herinneringen. Toch overheerst de vreugde over de bijzondere wijze waarop de loods in één week bezemschoon is opgeleverd. Dank gaat uit de vele vrijwilligers die zich daarvoor hebben ingezet.